Checklist risicoanalyse

De kiem voor een succesvol project?
 Naast een gedegen businesscase is een realistische risicoanalyse dé succesfactor voor het welslagen van een ambitieus project.

Kuch…? Hoe bedoel je?

Een voorbeeld: om de concurrentie voor te blijven moet HR belangrijke projecten succesvol ontwikkelen én implementeren. Change management met betrekking tot registratie van verlof en verzuim, de implementatie en inrichting van innovatieve verloningssytemen, performance management, en ga zo maar door.

Het projectmanagement loopt vaak stroef. Waarom?

Als de IT-afdeling aangesteld wordt als interne projectmanager is de kans reëel dat zij de specifieke HR-noden en payroll-processen niet begrijpen. Deze discrepantie in denken en doen wreekt zich in elke fase van het project.

Stelt u de HR-afdeling aan als interne projectmanager, stoot je hoogstwaarschijnlijk op heel andere problemen: de web interface blijkt niet compatibel met het IT-systeem, er is geen budget voor de aanschaf van de nodige licenties, enzovoort.

Bovendien wordt het belang van bepaalde strategische beslissingen over het hoofd gezien, waardoor men niet adequaat en tijdig kan anticiperen op onaangekondigde (vervelende) situaties.

Een werknemer met een foutief berekend loon is per definitie ontevreden, en die negatieve houding is nefast voor het hele project.

Doe een beroep op een consultant met ervaring en expertise in soortgelijke optimalisatieprojecten. Door de gezamenlijke inzet en inbreng van kennis vermijd je dat het project achteraf bestempeld wordt als een ‘gemiste kans’.

Klinkt deze situatie jou ook bekend in de oren? Ontdek je graag hoe onze consultants de checklist voor de risicoanalyse van je project opmaken?

Contacteer ons.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in